PSA GRUP

PSA GRUP

duminică, 15 noiembrie 2015

PSA Peugeot Citroen anunţă Proiectul CDP


Proiectul CARBON DISCLOSURE PROJECT (CDP), transparenţa PSA Peugeot Citroën în materie de emisii CO2.

 

 

PSA Peugeot Citroën se numără printre liderii francezi în ceea ce priveşte calitatea şi transparenţa informaţiilor legate de mediu, pe care le-a furnizat investitorilor şi întregii pieţe mondiale prin CDP, ONG-ul de referinţă în lupta contra schimbărilor climatice.

PSA integrează, aşadar, indicele anual - Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), publicat în data de 4 noiembrie 2015 pentru Franţa şi Benelux. Anunţul a fost făcut cu trei săptămâni înainte de COP21, conferinţa Naţiunilor Unite cu privire la schimbările climatice în cadrul unei reuniuni a tuturor guvernelor ţărilor în vederea încheierii unui acord mondial focusat pe reducerea emisiilor de carbon şi a încălzirii globale.

Este vorba tocmai de acurateţea şi transparenţa informaţiilor furnizate de PSA cu privire la consumul de energie industrială şi nivelul de emisii al vehiculelor sale, care au făcut posibilă integrarea indicelui stabilit de CDP. Datele furnizate au fost evaluate independent în funcţie de metodologia de notare a CDP, pe o scară de la 0 la 100. Indicele CDLI integrează 10% cele mai bune companii.

Nota PSA Peugeot Citroën este de 100/100.

Angajamentul istoric asumat de PSA în materie de transparenţă şi mediu este şi anul acesta apreciat încă o dată de CDP. Această recunoaştere se raliază iniţiativei anunţate de Grup, în data de 26 octombrie 2015, de a publica de îndată ce este posibil, pentru întreaga sa gamă de autovehicule, consumul în condiţii reale de trafic verificat de un terţ independent.

În ceea ce priveşte nivelul emisiilor de CO2 al vehiculelor sale, PSA îşi confirmă poziţia de lider, de la sfârşitul lunii august, cu o medie de 105,9 g/km de CO2 faţă de o medie pe piaţa europeană de 120,9 g/km de CO2.

La solicitarea a 822 de investitori cu investiţii reprezentând 95.000 miliarde dolari, numeroase companii au apelat la CDP în vederea autorizării datelor furnizate în materie de mediu. Cele mai bune note reflectă nivelul ridicat de transparenţă în ceea ce priveşte publicarea informaţiilor conexe schimbărilor climatice, ceea ce a permis investitorilor să evalueze într-o manieră fiabilă modul în care companiile îşi exercită răspunderea şi să anticipeze evoluţia exigenţelor pieţei şi reglementările în materie de emisii CO2.

Paul Dickinson, preşedinte executiv şi co-fondator al CDP afirmă: "Atunci când întreaga lume priveşte dincolo de negocierile de la Paris legate de schimbările climatice şi se pregăteşte pentru un viitor sumbru în ceea ce priveşte nivelul de carbon, informaţiile cu privire la modul în care companiile reacţionează în legătură cu aceste schimbări sunt din ce în ce mai preţioase. Din aceste motive salutăm companiile care au integrat indicele Climate Disclosure Leadership furnizat de CDP ".

Raportul global anual emis de CDP, ce include scorul tuturor companiilor care au luat parte public la programul CDP cu privire la schimbările climatice de anul acesta, poate fi consultat pe site-ul Web al CDP.

http://www.informatiiauto.ro/psa-peugeot-citroen-anunta-proiectul-cdp-sid15128.html






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu