PSA GRUP

PSA GRUP

duminică, 1 octombrie 2017

Opel va utiliza motoarele Grupului PSA Peugeot-Citroen: "Nu avem nevoie de tehnologiile convenționale ale germanilor"



Opel va folosi doar motoare dezvoltate de Grupul PSA Peugoet-Citroen în urma unui proces de tranziție care va dura câțiva ani, întrucât cei doi constructori activează în același segment.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat primele detalii cu privire la restructurarea activităților Opel, constructorul german pe care l-a achiziționat în acest an de la General Motors.

Deși oficialii Opel sunt așteptați în luna noiembrie cu un plan de dezvoltare pe termen lung, Grupul PSA a luat deja câteva decizii importante. Printre ele se numără și faptul că Opel va utiliza în cele din urmă doar motoare dezvoltate de Peugeot și Citroen.

"Vom începe gradual să utilizăm platformele și motoarele PSA în gama de modele Opel. Nu se va întâmplă peste noapte. Ar putea dura câțiva ani", explică Gilles Le Borgne, directorul de dezvoltare al Grupului PSA.

Una dintre explicațiile acestei decizii are la bază dorința Grupului PSA de a nu plăti pentru tehnologii dezvoltate inițial de General Motors. "Vrem să renunțăm la orice plăți și taxe de licențiere cât mai repede posibil", a adăugat Le Borgne.

Totuși, există un domeniu în care Opel ar putea să continue să folosească tehnologiile General Motors, și anume cele dedicate mașinilor electrice și mașinilor alimentate cu hidrogen. "PSA nu are nevoie de tehnologiile convenționale ale Opel. Întrucât ambii constructori activează în aceeași clasă, este foarte posibil ca platformele Opel să fie abandonate treptat și înlocuite cu tehnologiile PSA. Va fi însă interesant de văzut cum vor ajunge PSA și GM la o înțelegere pentru utilizarea tehnologiilor electrice și fuel-cell de la GM", spune Peter Fintl, director de tehnologie la Altran, unul dintre furnizorii de componente pentru PSA.

Renunțarea la motoarele Opel pune în pericol centrul de dezvoltare al companiei de la Ruesselsheim, dar și uzinele pe care Opel le deține în Kaiserslautern (Germania), Tychy (Polonia), Szentgotthard (Ungaria) și Aspern (Austria). În plus, viitorul celor 3.000 de ingineri Opel care până acum lucrau la proiecte dezvoltate de GM este de asemenea incert.

Via Automotive News

http://www.automarket.ro/stiri/opel-va-utiliza-motoarele-grupului-psa-peugeot-citroen-nu-avem-80069.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu