PSA GRUP

PSA GRUP

marți, 14 februarie 2017

Grupul PSA (Peugeot-Citroen-DS) vizează achiziția Opel

Mutare grea în industria europeană: Grupul PSA (Peugeot-Citroen) vizează achiziția Opel

 Grupul PSA se află în negocieri avansate cu General Motors pentru achiziția brandului german Opel. Mutarea ar putea fi anunțată în câteva zile și va însemna ieșirea oficială a GM de pe piața europeană.

Grupul francez PSA (Peugeot-Citroen) negociază cu General Motors achiziția mărcii germane Opel. Informația a fost publicată de Reuters și este confirmată de unul dintre purtătorii de cuvânt ai Grupului PSA. 

"PSA confirmă faptul că explorează un număr de inițiative strategice alături de GM cu scopul de a crește profitabilitatea și eficiența operațională. Discuția include o potențială achiziție a mărcii Opel", a declarat Bertrand Blaise, unul dintre purtătorii de cuvânt ai PSA, citat de Automotive News.

Conform primelor informații venite din surse interne PSA, achiziția ar include "înghițirea" mărcii Opel în grupul francez, rezultatul fiind un constructor care adună circa 16% din piața europeană. Cu această cotă de piață, PSA ar deveni al doilea grup auto european ca volum de vânzări, depășind Renault și stabilindu-se în spatele Grupului Volkswagen.

PSA și Opel au colaborat în trecut la dezvoltarea comună a unor modele, împărțind platforme de producție în special în zona mașinilor utilitare. 

O eventuală achiziție a mărcii Opel ar însemna că americanii de la General Motors ar renunța complet la piața europeană după ce GM a decis să retragă marca Chevrolet pentru a încerca o readucere a brandului Opel pe profit. Deși pierderile înregistrate de Opel în ultimii ani au scăzut considerabil (-813 milioane de dolari în 2015 și -257 de milioane de dolari în 2016), marca germană nu a reușit încă să revină în zona verde din punct de vedere financiar. 

Opel se află în curtea General Motors încă din 1929. 

via Reuters, Automotive News (înreg.)

http://www.automarket.ro/stiri/mutare-grea-in-industria-europeana-grupul-psa-peugeot-citroen-vizeaza-75771.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu