PSA GRUP

PSA GRUP

marți, 9 decembrie 2014

Noul dealer CITROEN - NEORTIC Motors


NEORTIC Motors, fostul TENEO :



http://neorticmotors.ro/

https://www.facebook.com/pages/Neortic-Motors/1503280433263794

Bucureşti, Soseaua Pipera, Nr. 48, Corp B1, sector 2,
 
021 555 2776



Complexul NEORTIC Motors :

Adresa: Showroom Citroen, Service Citroen, Service Multimarca Bucureşti,
Soseaua Pipera, Nr. 48, Corp B1, sector 2

Tel/Fax: +4 021 555 2776
E-mail: office@neorticmotors.ro

Departament Vanzari:

Tel: +4 0743264262
E-mail: vanzari@neorticmotors.ro

Departament Service:

Tel: +4 0755073117
E-mail: service@neorticmotors.ro

Departament Piese:

Tel: +4 0751051671
E-mail: piese@neorticmotors.ro 



20 de lucruri pe care nu le stiai despre... Citroen

Editia din aceasta saptamana a rubricii "Stiati ca" ne duce la portile francezilor de la Citroen. Acestia sunt primii producatori de automobile de serie din Europa, desi au debutat cu productia de armament. 




1. Compania Citroen a fost infiintata in 1914 de catre Andre Citroen. Initial, compania franceza producea munitii pentru razboi. In anul 1920, compania acestuia a devenit cunoscuta sub numele de Citroen, iar primul lor model celebru este Traction Avant.

2. Citroen este primul producator de automobile de serie din lume care nu este de origine americana.

3. Marca Citroen a fost preluata de compania Michelin in anul 1934 si a devenit parte a concernului PSA in anul 1976. De atunci, cei doi producatori francezi colaboreaza si impart numeroase tehnologii. Acest lucru s-a intamplat la doar cateva saptamani de la introducerea modelului Traction Avant. Modelul Traction Avant a fost o premiera mondiala din numeroase motive, cum ar fi tractiunea fata si sasiul autoportant.

4. Modelul Citroen 2CV era alintat de posesori cu porecla "Rata". Acest model a fost creat din necesitatea unui mijloc de transport ieftin si fiabil. Initial, modelul trebuia sa fie lansat in 1938, dar Cel de-al Doilea Razboi Mondial a intarziat debutul productiei cu 10 ani. Succesul modelului 2CV a fost atat de mare incat productia a continuat timp de peste 40 de ani. In toata aceasta perioada, design-ul modelului a ramas aproape neschimbat.

5. In 1950, Citroen a prezentat modelul 2CV Van la Salonul Auto de la Paris. Aceasta versiune a lui 2CV a avut un succes fulminant, iar cererea a fost atat de mare incat lista de asteptare era de sase ani (in anii 1950). Din februarie 1951 pana in martie 1978, Citroen a produs 1.246.306 unitati 2CV in versiunea Van.

6. Citroen a construit un centru istoric langa Paris, care se intindea pe o suprafata de 6.700 metri patrati. Centrul mostenirii Citroen gazduia circa 300 de automobile de epoca si concepte, dar nu a fost deschis pentru public.

7. Reclama "The Dancer", gandita pentru modelul Citroen C4 a fost premiata in 2005 la Festivalul de Film de la Cannes cu Leul de Bronz.

8. Grupul PSA este lider in materie de inovatie in Franta. In anul 2008, grupul PSA Peugeot-Citroen a facut 961 de cerereri pentru patent, motiv pentru care a fost premiat de Institutul National de Proprietate Industriala din Franta ca primul inventator al tarii. Grupul francez PSA a primit aceasta distinctie pentru cea de-a doua oara consecutiv.

9. Citroen a intrat in Cartea Recordurilor pentru ca a folosit Turnul Eiffel pe post de panou publicitar. Francezii au intrat in istorie ca avand cel mai mare panou publicitar din lume.

10. In 1933, Citroen a introdus primul automobil pentru pasageri disponibil cu un motor diesel.

11. Peugeot detine 90% din actiunile Citroen inca din luna mai a anului 1976. De atunci cele doua companii au creat holding-ul PSA Peugeot Citroen. Acest holding a functionat foarte bine din punct de vedere financiar intre anii 1976 si 1979. In perioada 1980-1985, grupul PSA a inregistrat pierderi anuale destul de ridicate, dupa care Peugeot a decis sa schimbe orientarea marcii Citroen pentru a reduce costurile de productie. Mai apoi, cele doua marci au inceput sa impartaseasca platformele, iar primul model care a fost inclus in acest proiect este BX, lansat in 1982.

12. In anii 1970, Citroen a cochetat cu posibilitatea de a construi elicoptere echipate cu motoare Wankel. Acestea erau contruite de Comotor si au fost testate in zbor, dar nu au fost comercializate sau introduse vreodata in productia de serie.

13. Prima prezenta Citroen in WRC a avut loc in anul 1986, cu un Citroen BX 4TC pregatit pentru Grupa B. Ulterior, constructorul francez a aruncat in lupta o serie de kit-car-uri, iar in 2001 a finantat echipa de fabrica Citroen, care inregistreaza victorii si astazi.

14. Citroen DS a fost produs si in Australia, si este singurul model al constructorului francez care a fost fabricat pe acest continent. Citroen este prezent pe piata din Australia inca din anul 1925, motivat fiind de succesul obtinut in acel colt de lume.

15. Constructorul francez a bifat si un parteneriat de tip joint-venture cu italienii de la Maserati. In aceasta perioada, sistemele hidraulice create de inginerii Citroen au fost folosite pe numeroase modele Maserati, cum ar fi Bora, Merak, Khamsin si pentru prototipul Quattroporte II. Acest prototip era de fapt un Citroen SM.

16. Citroen foloseste un tunel aerodinamic inca din anii 1950, element care i-a ajutat pe francezi sa construiasca modele foarte eficiente din acest punct de vedere.

17. In anii 1960, Citroen a creat o cutie de viteze semi-automata, care era operata hidraulic. Aceasta cutie de viteze se numea Citromatic, iar treptele de viteza si ambreiajul erau operate in mod hidraulic.

18. Suspensia hidro-pneumatica de la Citroen este prima de acest gen din lume si este singura care are posibilitatea de a absorbi neregularitatile drumului fara a deranja ocupantii. Ulterior, alti producatori precum Mercedes-Benz au introdus sisteme de suspensie similare.

19. Doar trei modele Citroen au castigat locul 1 la concursul Masina Anului in Europa, iar toate erau fabricate inainte de 1990. De atunci, inca patru modele Citroen au reusit sa ajunga pe podiumul acestui concurs. Citroen SM a castigat premiul "Masina Anului in Statele Unite ale Americii" in anul 1972, fiind singurul model al constructorului francez care a primit aceasta distinctie peste Ocean. In 1974, comercializarea modelului Citroen SM in SUA a fost interzisa, iar constructorul francez nu a mai revenit de atunci pe aceasta piata.

20. La sfarsitul anilor 1970, Citroen a stabilit o fabrica in Romania, unde a inceput productia modelului Oltcit. Acesta era comercializat in Europa de Vest sub numele de Citroen Axel. Dupa 1990, joint-venture-ul din Romania s-a incheiat, dar productia modelului Oltcit a continuat pana in anul 1995, de data aceasta sub numele de Oltcit Club, iar producatorul se numea Automobile Craiova.

http://www.automarket.ro/stiri/20-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-citroen-23706.html

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... Peugeot

Stiati ca sigla Peugeot a fost creata in anul 1847 si a ramas aproape neschimbata de-a lungul timpului? Asta, si inca 19 lucruri in episodul din aceasta saptamna al seriei "Stiati Ca..". 








1. Familia Peugeot a inceput afacerile in 1810, cand a cumparat o moara de cereale si a transformat-o intr-o fabrica de otel. Primul vehicul Peugeot a fost creat 79 de ani mai tarziu, in urma colaborarii dintre Leon Serpollet si Armand Peugeot.

2. Sigla care a consacrat marca Peugeot a fost creata in anul 1847 si a inceput sa fie folosita din 1850. In anul 1858, aceasta a fost inregistrata oficial. Leul simboliza cele trei calitati ale lamelor Peugeot – duritatea zimtilor, flexibiliatea lamei si viteza de taiere.

3. Fratii Peugeot au produs si biciclete, primul model fiind construit in anul 1882. Acesta se numea Grand Bi, si avea o roata imensa in fata – care servea atat ca roata motoare, cat si ca roata directoare - si o roata de dimensiuni mici in spate. Calitatea era un lucru important pentru fratii Peugeot, acestia devenind celebri in scurt timp pentru modelele pe care le-au realizat. Patru ani mai tarziu, bicicleta Peugeot a primit un lant.

4. In anul 1889, Armand Peugeot a prezentat prima masina Peugeot, care era un vehicul cu trei roti propulsat de un motor cu aburi. Un an mai tarziu, motorul cu aburi a fost eliminat in favoarea unui motor cu ardere interna. In 1892, Peugeot fabrica 30 de unitati pe an, pentru ca mai apoi, in 1900, sa ajunga la un numar de 500 de masini pe an. In tot acest timp, varul lui Armand Peugeot, Eugene Peugeot, fabrica biciclete, reusind sa atinga o productie de 20.000 unitati pe an

5. Compania lui Armand Peugeot si cea a lui Eugene Peugeot au fuzionat in anul 1907, ca apoi sa se dezbine din nou in 1926. In 1958, Cycles Peugeot a intrat din nou in productia de automobile, urmand sa fabrice elemente necesare industriei auto, pe motiv ca piata de biciclete era saturata, iar vanzarile erau slabe.

6. Desi infatisarea leului de pe sigla Peugeot a fost schimbata de-a lungul timpului, acesta a ramas simbolul marcii frantuzesti. Leul Peugeot a primit modificari subtile de-a lungul anilor, care au implicat adaugarea unor umbre si crearea unui profil mai deosebit.

7. Peugeot a fost primul producator de automobile din lume care a montat anvelope din cauciuc pe modelele sale. Acest lucru se intampla in 1891, o vreme in care ceilalti producatori foloseau roti din lemn.

8. Peugeot a produs prima masina cu doua axe cu came si patru supape pe cilindru si a creat prima masina cu suspensie independenta pe fata in standard.

9. Ettore Bugatti a fost designer la Peugeot si a creat un model extrem de popular la acea vreme, BP1, care a fost vandut in 3.000 de exemplare pe an – realizare deosebita pentru anul 1913.

10. In anul 1934, producatorul francez de automobile a prezentat primul acoperis retractabil electric de tip hard top, cu 50 de ani inainte de folosirea acestuia pe modele precum Peugeot 206 CC si Mercedes-Benz SLK.

11. In anul 1943, fabricile din Franta ale tuturor producatorilor de automobile au fost puse sub controlul celor de la Volkswagen. Dupa incheierea razboiului, Peugeot era din nou o marca libera.

12. Peugeot 403 este primul model de automobil din lume care a atins cifra de 1 milion de unitati produse. De asemenea, model francez este primul automobil din lume echipat cu un parbriz convex. Totodata, Peugeot 403 este primul automobil de productie din lume echipat cu un ventilator electric, alimentat de catre motor si activat de o termocupla. Douazeci si patru de ani mai tarziu, in 1979, modelul 604 este primul autoturism de productie de serie echipat cu un motor turbodiesel. Revolutia diesel nu s-a terminat aici, modelul 607 fiind primul automobil din lume care a fost echipat in standard cu un filtru de particule, la 21 de ani de la introducerea motorului turbodiesel in gama 604.

13. Primul Peugeot electric a fost lansat in anul 1995. Acesta putea sa parcurga pana la 80 de kilometri, cu o viteza maxima de 89km/h. Modelul era construit cu componente standard si a fost disponibil la vanzare pentru o perioada scurta de timp.

14. Cea mai mica masina cu patru usi din lume a fost modelul Peugeot 104, care a fost lansat in 1972.

15. Peugeot a detinut un pachet insemnat de actiuni la Chrysler, in aceeasi perioada in care a cumparat marca Citroen. Astfel, in anul 1978, Peugeot era cel mai mare producator de automobile din Europa. Astazi, Peugeot este cel de-al doilea producator de automobile din Europa, avand o cota de piata de 13.8% (alaturi de Citroen, prin grupul PSA Peugeot-Citroen). Asemeni celor de la Citroen si Renault, Peugeot a incetat sa comercializeze modele pe piata din Statele Unite ale Americii. Ultima prezenta Peugeot in SUA a avut loc in anul 1991, dupa o activitate de 33 de ani.

16. Marca Talbot a fost detinuta de Peugeot, iar modelul care ar fi trebuit sa fie Talbot Arizona a devenit Peugeot 309. In 1986, Peugeot a renuntat la productia de autoturisme sub marca Talbot. Marca britanica a fost folosita pana in 1992 pentru productia de autovehicule comerciale, dupa care a fost inchisa definitiv.

17. Peugeot a activat si in Formula 1, ca furnizor de motoare. Cele mai importante colaborari au avut loc cu cei de la McLaren – in 1994, Jordan in 1995, 1996 si 1997, precum si cu cei de la Prost, in sezoanele 1998, 1999 si 2000.

18. Peugeot produce si scutere, unul dintre cele mai populare modele ale acestora fiind Speedfight2, care este oferit cu o garantie de 2 ani, fara limita de kilometri. Acest scuter a aparut si in filmul Taxi 2, creat de Luc Besson, alaturi de vedeta filmului, modelul 406.

19. Modelul Peugeot 606 nu a existat, succesorul lui 605 fiind modelul 607. Cu toate acestea, Peugeot a avut un model 606, dar acesta nu are legatura cu generatia de modele.

20. In anul 2007, un roman a castigat cea de-a patra editie a Concursului de Design Peugeot. Proiectul Flux al designerului Mihai Panaitescu a fost ales dintre 4.000 de propuneri si a fost costruit in marime naturala si apoi expus la Salonul Auto de la Frankfurt din acelasi an.

http://www.automarket.ro/stiri/20-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-peugeot-23978.html






joi, 27 noiembrie 2014

Oferte de final de an 2014 - Peugeot si Citroen, preturi fara tichet RABLA inclus

                       Dupa cum bine observati, preturile nu mai contin tichetul RABLA in valoare de 1.500 euro:

http://citroencarstore.ro/

Modele disponibile: 52

- C1 = 2 buc

- C3 = 11 buc

- C3 Picasso = 15 buc

- C4 = 24 buc

******************

                      Iar pe  http://peugeot.com.ro/webstore-oferte-speciale, aveti  asa:

- 107 face-lift = 10 buc

- 301 = 4 buc

- noul 308 = 17 buc

- Partner face-lift VP = 4 buc





marți, 25 noiembrie 2014

AUTO DEAL Romania vinde autovehicule rulate din Franta, locatie Beauvais, provenite din licitatii

Baietii au la vanzare 5 masini aduse de cateva zile in tara:







AUTO DEAL  Romania:

https://www.facebook.com/AutoDealRomania

5300 Ghencea, Bucuresti

0768 303 101

Societate cu raspundere limitata, cu obiectul principal de activitate - importul de autovehicule rulate din Franta, locatie Beauvais, in special autovehicule provenite din licitatii (www.alcopa-auction.fr).

Transportul se face cu platforma, avand contract de colaborare cu o firma de profil.

Procedura pentru licitatie:

 1-inainte de a licita se incheie un antecontract de vanzare-cumparare cu un acont de 500 Euro

 2- daca s-a adjudecat, se achita integral autovehiculul in termen de 24 h de la adjudecare

 3-din momentul platii si pana punerea in posesie, timpul necesar este de 1 - 3 saptamani. 


Costuri totale: 

1- pretul fixat pentru autovehicul 

2- platforma,  maxim 500 euro

3- onorariul nostru este  de 250 euro ( scazut de la 400 )


Contact: 0768 303 101 si https://www.facebook.com/AutoDealRomania


miercuri, 15 octombrie 2014

Porti deschise CITROEN Romania intre 24-26 octombrie 2014

MASINA CARE RASPUNDE INTREBARILOR DE AZI 

PORTI DESCHISE 24 – 26 OCTOMBRIE 2014

Vino la Porti Deschise in perioada 24 – 26 octombrie 2014, descopera si poti castiga Noul Citroën C4 Cactus, plus alte premii surpriza!

Mecanismul de derulare al campaniei:

>Intra pe site-ul www.vreauC4Cactus.ro in perioada 15 – 26 octombrie 2014.
  • Completeaza formularul de inscriere cu datele tale personale si vei primi un cod unic de participare.
  • Pentru a valida inscrierea la tombola, vino cu acest cod exclusiv in perioada 24 – 26 octombrie 2014 la evenimentul Porti Deschise ce va avea loc in reteaua de showroom-uri CITROËN sau la standul CITROËN de la Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2014 desfasurat la Romaero Baneasa.
  • Poti castiga pe loc unul din cele 150 premii secundare si vei fi inscris la tragerea la sorti pentru marele premiu, 1 masina CITROËN C4 CACTUS!
Programul de desfasurare a evenimentului de Porti Deschise:
  • in showroom-urile din cadrul retelei de distribuitori autorizati CITROËN:
    Vineri, 24 octombrie 2014: 09.00 – 19.00;
    Sambata, 25 octombrie 2014: 09.00 – 17.00;
    Duminica, 26 octombrie 2014: 09.00 – 15.00.
  • in cadrul Salonului Auto Bucuresti & Accesorii 2014 (SAB & Accesorii 2014) la standul CITROËN:
    Vineri, 24 octombrie 2014: 10.00 – 20.00;
    Sambata, 25 octombrie 2014: 10.00 – 20.00;
    Duminica, 26 octombrie 2014: 10.00 – 20.00.
Regulamentul Oficial al Campaniei este disponibil gratuit AICI.

INSCRIE-TE ACUM SI OBTINE CODUL TAU DE PARTICIPARE!    www.vreauC4Cactus.ro


http://www.citroen.ro/oferte/noul-citroen-c4-cactus/

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Citroen C4 or Fiat Grande Punto ?

Cautand informatii despre cele 2 modele, am dat peste un site foarte interesant:

http://cararac.com/comparison/citroen-c4-fiat-grande-punto.html 


What is Better Citroen C4 or Fiat Grande Punto?

 

 

 

 

 

17 reasons to buy Citroen C4

Engine and transmission
More valves per cylinder 4 vs 2 2 more valves per cylinder. The more valves = the better combustion of the fuel.
Piston diameter larger 85 mm vs 72 mm 15% or 13mm larger. The larger diameter of cylinder = the greater filling ratio. Cons: increase emissions of toxic substances.
Piston stroke longer 88 mm vs 84 mm 5% or 4mm. The longer stroke = lower fuel consumption and fewer emissions.
More engine power 150 bhp vs 77 bhp
110 kw. vs 57 kw.
49% or 73 bhp. More power of car = more top speed.
More torque 340 nM vs 115 nM 66% or 225 nM. More torque = faster acceleration.
Performance
Faster acceleration from 0 to 60 mph 8.6 sec. vs 13.2 sec. 4.6 sec.
More top speed 134 mph vs 103 mph 31 mph
Emissions
Less CO2 emissions 81 g/mile vs 86 g/mile 6% or 5 g/mile
Higher European emission standard EURO 5 vs EURO 41 generation
Weight and capacity
More minimum boot capacity 408 liters vs 275 liters 33% or 133 liters
More capacity of fuel tank 60 liters vs 45 liters 25% or 15 liters
More maximum allowable weight 1885 kg vs 1585 kg 16% or 300 kg
More maximum towing weight without brakes 695 kg vs 400 kg 42% or 295 kg
More maximum towing weight with brakes 1750 kg vs 1000 kg 43% or 750 kg
Warranty
More warranty against corrosion 12 years vs 8 years 33% or 4 years
More standard warranty - Years 3 years vs 2 years 33% or 1 years
More timing belt warranty - Mileage 59043 miles vs 44748 miles 24% or 14295 miles

6 reasons to buy Fiat Grande Punto

Fuel consumption
Less fuel consumption (Combined cycle) 47.87 mpg vs 56.46 mpg 18% or 8.59 mpg
Less fuel consumption (Highway) 56.46 mpg vs 68.8 mpg 22% or 12.34 mpg
Less fuel consumption (City) 37.7 mpg vs 42.83 mpg 14% or 5.13 mpg
Weight and capacity
More maximum bearing capacity 560 kg vs 384 kg 31% or 176 kg
Other specs
Less weight 1025 kg vs 1501 kg 46% or 476 kg. Weight of the vehicle affects: fuel consumption, acceleration dynamic, braking distance, etc.
Smaller turning radius 10 meters vs 10.7 meters 7% or 0.7 meters

Neutral reasons Citroen C4 vs. Fiat Grande Punto

Engine and transmission
Engine speed (RPM) 3750 RPM vs 6000 RPM 38% or 2250 less rpms.
Engine capacity 1997 cm3 vs 1368 cm3 31% or 629 cm3 more
Camshaft DOHC vs SOHC
Fuel supply Direct fuel injection with turbocharging vs Distributor fuel injection
Turbocharging Yes vs Yes
Speeds 6 vs 5 1 more
Dimensions
Length 4329 mm vs 4030 mm 7% or 299 mm longer
Width 1789 mm vs 1687 mm 6% or 102 mm wider
Height 1491 mm vs 1490 mm 0% or 1 mm higher
Wheels and tires
Wheelbase 2607 mm vs 2510 mm 4% or 97 mm more
Spare wheel repair kit vs 175/65 R15
Type of wheels 17" alloy wheels vs 15" alloy wheels
Style of wheels PHOENIX vs 5 spokes

https://www.facebook.com/cararac








vineri, 26 septembrie 2014

Noua linie de modele (Citroen) DS , Peugeot si Citroen la Salonul Auto de la Paris 2014

Noua linie de modele (Citroen) DS debutează la Salonul Auto de la Paris 2014


Noul brand franţuzesc DS, ce se desparte de marca Citroen şi devine astfel independent, îşi va face debutul în cadrul Salonului Auto de la Paris, care îşi va deschide porţile pe 2 octombrie 2014.



Lansată oficial pe 1 iunie, obiectivul mărcii DS este clar: să poziţioneze industria auto franţuzească printre primii constructori de automobile premium.

La Paris vor fi prezentate conceptele DIVINE DS şi DS3 INES DE LA FRESSANGE PARIS, care prefigurează viitorul mărcii DS.

Linia DS se distinge cu uşurinţă, graţie stilului unic, rafinamentului fiecărui detaliu, materialelor luxoase şi tehnologiei inovatoare. Standul DS din cadrul Salonului Auto de la Paris va căpăta un rafinament aparte graţie celor două concepte dezvăluite presei în decursul acestei luni.

DIVINE DS este un autovehicul compact cu patru uşi, cu linii fluide, evidenţiate de elementele grafice. Exteriorul distinctive al DIVINE DS este completat de interiorul înfrumuseţat de elemente combinate original, astfel încât să denote spiritual avangardist şi rafinamentul DS. Acest concept car da frâu liber creativităţii şi propune un nou concept în materie de design “hypertypage”, adică fiecare vehicul vine cu trei ambianţe interioare unice, fascinante care pot fi schimbate. Conceptul denotă obiectivul principal al DS, acela de a oferi clienţilor un autovehicul care să se plieze perfect personalităţii lor.

DS3 INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT se distinge prin elegantă, rafinament şi modernitate. Nuanţa satinată Ink Blue, pavilionul strălucitor Black Onyx şi jantele diamantate Aphrodite 17’’ conferă concept car-ului un plus de stil – muncă artizanală a Centrului de Design şi Ines de la Fressange Paris – şi împrumută imaginea femeii pariziene, îndrăzneţe, foarte la modă. Pe lângă nouă semnătură luminoasă, DS 3 atrage privirile graţie carcaselor oglinzilor “Ines Red” la care se adaugă multiplele variante de personalizare. Interiorul beneficiază de tapiţerie din piele Blue Graniţe şi cusături albe încoronate de planşă de bord.

Pe lângă aceste două concept car-uri ce prefigurează viitorul DS, vizitatorii au posibilitatea de a pătrunde în universal mărcii, să redescopere automobilele care i-au asigurat succesul de astăzi, precum şi să descopere ultimele produse şi echipamente, inclusiv noile servicii online DS Connect.

Acestea includ: MyDS Scan, aplicaţie disponibilă pe smartphone care foloseşte recunoaşterea vizuală pentru operarea mai uşoară a autovehiculului; DS Connect Box, un sistem dezvoltat pentru smartphone-uri care furnizează informaţii cu privire la utilizarea autovehiculului. DS Connect Box îmbunătăţeşte de asemenea siguranţă, oferind servicii de asistenţă localizată şi apelul de urgenţă.

De asemenea, vor fi expuse şi cele mai noi modele, DS 3 şi DS 3 Cabrio cu o nouă semnătură luminoasă şi noi servicii conectate.


http://www.informatiiauto.ro/noua-linie-de-modele-%28citroen%29-ds-debuteaza-la-salonul-auto-de-la-paris-2014-sid14564.html

Citroen la Salonul Auto de la Paris 2014



Citroen îşi reafirmă identitatea, în cadrul Salonului de la Paris ca o marcă dedicată complet confortului. Citroen îşi consolidează poziţia, promovând o nouă relaţie între utilizator şi autovehicul: mai amplă, mai prietenoasă, mai fluidă şi mai deschisă.



Această viziune modernă şi optimistă asupra autovehiculului se axează în principal pe gama de produse a mărcii. Îndrăzneaţă, Marca Citroen şi-a pus amprenta asupra istoriei auto, cu o gamă de vehicule distinctive caracterizate prin confort, funcţionalitate şi adaptabilitate. Cu o gamă de vehicule pline de personalitate, ambiţia mărcii este de a se axa pe ceea ce contează cu adevărat pentru consumatori: un plus de design, confort, tehnologie utilă, totul la un preţ accesibil.

Abordarea unei strategii mai simple, mai relaxate, depăşeşte spectrul autovehiculului însuşi. André Citroen îşi diferenţiază brand-ul prin campaniile spectaculoase şi perspectiva diferită asupra serviciilor. Citroen îşi asumă astăzi noi angajamente în reţeaua sa, graţie soluţiilor de achiziţie originale şi serviciilor inovatoare. O relaţie fără stres bazată pe transparenţă şi încredere, în care orice contact dintre marcă şi client, la orice nivel, este o experienţă plăcută.

Noua poziţie este mai mult decât evidentă la standul de la Salonul Auto de la Paris 2014:

1. OFENSIVĂ CONTINUĂ DE PRODUSE

În decursul unui singur an, Citroen a lansat patru noi modele principale, deosebit de expresive pentru valorile mărcii: rafinament, design optimist, confort general, tehnologie cu adevărat utilă.

Puteţi admira în cadrul Salonului Auto de la Paris:
- Citroen C4 CACTUS: un autovehicul ultra-modern, care reflectă perfect noua poziţie a Mărcii Citroen. O alternativă viabilă la berlinele compacte de pe segmentul C, ce stabileşte astfel noi referinţe în domeniul auto.

Noul Citroen C1: lansat cu câteva săptămâni în urmă. Funcţional, confortabil, deosebit de urban. Pavilionul de tip Airscape sporeşte confortul la volan. Conceptul C1 URBAN RIDE- în exclusivitate la Salonul Auto de la Paris - reflectă capacitatea de a personaliza vehiculul urban cu un look de aventurier. Personalitatea, plină de viaţă şi îndrăzneaţă a noul Citroen C1 este evidenţiată de liniile inspirate din SUV, care-i accentuează caracterul şi temperamentul protector.

- Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso: numărul 1 pe segmentul monospace-urilor în Europa la doar câteva luni de la lansare cu un număr de 150.000 comenzi înregistrate.

2. TEHNOLOGII UTILE ÎN SLUJBA CONFORTULUI

Se renunţă la tot ceea ce este în plus pentru a păstra doar ceea ce contează cu adevărat pentru clienţi. Soluţii inedite pentru a garanta confortul maxim la volan cu un cost de utilizare redus şi extrem de prietenoase cu mediul.
- conceptul C4 CACTUS AIRFLOW 2l: în căutarea de noi soluţii, conceptul C4 CACTUS AIRFLOW 2l combină cu succes design-ul şi aerodinamica cu greutatea optimizată, un ansamblu motopropulsor inovator, într-un vehicul impresionant ce consumă mai puţin de 2l/100km.
- TECHNO ROOM, cu:
- ultima generaţie de motorizări pe benzină PureTech şi diesel BlueHDi, conforme normei Euro 6, ce îmbină perfect performanţa cu eficienţa în materie de consum,
- Tehnologii de bord create pentru a face viaţa mai uşoară.
- Citroen CONNECT: o gamă de servicii conectate, operaţională, care oferă o experienţă la volan intuitivă şi relaxată.

3. O RELAŢIE CLIENT SIMPLĂ ŞI NATURALĂ

Ceea ce Marca îşi doreşte cu adevărat este ca relaţia sa cu clienţii să devină mai transparentă şi fără stres:
- Citroen & VOI: o serie de angajamente asumate faţă de clienţii din reţeaua Citroen pentru a inspira şi mai multă încredere. Parte integrantă a unei strategii complet transparente, Marca lansează Citroen Advisor, un website dedicat clienţilor Citroen, unde, aceştia îşi pot posta părerile despre serviciile oferite de dealer sau reparator.
- Solutiile SimplyDrive & FlexiDrive: soluţii de achiziţie inovatoare, pachete cu rate fixe şi totul inclus, inspirate din domeniul telefoniei mobile, lansate pe noul Citroen C4 Cactus.

4. STRATEGIA DE INTERNATIONALIZARE

- Citroen C-ELYSEE WTCC: un veritabil succes sportiv ilustrativ pentru expertiza Citroen RACING, ce consolidează renumele international al Mărcii.
- Succesul repurtat de Citroen în China şi lansarea modelelor C3 –XR la C42 din 30 Septembrie.

http://www.informatiiauto.ro/citroen-la-salonul-auto-de-la-paris-2014-sid14562.html

Noutăţile Peugeot la Salonul Auto de la Paris 2014


Noile modele Peugeot 308 GT şi 508 subliniază tendinţa de up-market a mărcii. Conceptele EXALT şi QUARTZ oferă noi versiuni pentru vârful de gamă, deosebit de diferite, ce îmbină perfect performanţele cu eficienţa.



În cadrul Salonului Auto de la Paris 2014, Peugeot prezintă un număr total de 40 modele pe un stand de 4.000 m2 situat în pavilionul 1, afirmându-se cu noua «gamă 8» restilizată.

Experienţa tehnologică a Peugeot îşi reflectă întreaga chintesenţă prin noul concept Peugeot 208 2L HYbrid Air.

Integrarea noilor motorizări Euro 6, atât la versiunea pe benzină din gama PureTech şi de 1.6 THP precum şi la varianta Diesel BlueHDi fac posibilă respectarea standardului chiar cu un an înainte ca acesta să devină obligatoriu.

Ediţia specială Peugeot 208 GTi 30 expusă lângă 2008 DKR, denotă know-how-ul Peugeot SPORT, capabil să răspundă necesităţilor specifice ale clienţilor particulari, precum şi exigenţelor impuse de competiţiile sportive, deosebit de acerbe.

Conceptul Peugeot QUARTZ îmbină expresia exacerbată a unei noi generaţii de SUV cu cele mai performante versiuni ale mărcii.

Gama sport este îmbogăţită de noile modele Peugeot 308 GT şi de ediţia specială Peugeot 208 GTi 30. Nici domeniul curselor nu a fost uitat, drept dovadă exponatele Peugeot 2008 DKR, 208 Rallye Cross şi 208 T16.

Peugeot 508: tărie de caracter

Noul Peugeot 508 este complet regândit: motorizări noi şi o parte frontală caracteristică noilor modele ale Mărcii. Acesta oferă echipamente tehnologice multiple pentru un plus de modernitate. Astfel, începând cu nivelul 2 de echipare, modelul integrează standard, un ecran tactil de 7", care concentrează marea majoritate a funcţiilor vehiculului. Acesta vine cu o ofertă de 8 grupuri motopropulsoare dintre care 2 motorizări pe benzină şi 6 diesel. Reţinem în mod special motorizările conforme normei Euro 6: noul propulsor pe benzină 1.6 THP S&S 165 CP este asociat unei cutii de viteze mecanice cu 6 rapoarte sau echipat cu noua cutie de viteze automată cu 6 rapoarte EAT6; motorizarea diesel 2.0L BlueHDi 150 BVM6 cu emisii de 105 g de CO2/km, cea mai bună ofertă a segmentului la acest nivel de putere; motorizarea diesel 2.0L BlueHDi 180 EAT6 cu emisii de 111 g de CO2/km, unul dintre cele mai bune compromisuri putere/consum al segmentului.

Peugeot 308 GT, două motorizări dinamice şi sportive cu o personalitate puternică

Dedicată cunoscătorilor, Peugeot 308 GT în configuraţia berlină şi SW, se distinge prin stilul aparte, performanţele remarcabile, senzaţiile la bord inedite, totul cu un nivel scăzut de carburant şi de emisii CO2. Patru versiuni Peugeot 308 GT sunt propuse cu GT 205 şi GT 180, berlină sau break, echipate cu propulsoare pe benzină de 1.6L THP S&S BVM6 de 205 CP sau diesel 2.0L BlueHDi ce dezvoltă 180 CP, asociate transmisiei automate EAT6, oferind un consum de 5,6 l/100 km şi 130 g de CO2/km şi 4,0 l/100 km şi doar 103 g de CO2/km. Caracterul distinctiv, sportiv al noii versiuni 308 GT vă va atrage instantaneu atenţia. Noua versiune extrem de dinamică, beneficiază de o parte frontală evidenţiată de logo-ul leu ce înfrumuseţează grila cu cele 3 săgeţi orizontale.

Senzaţiile la bord devin mai intense cu pachetul Driver Sport disponibil la întreaga gamă 308 GT. O gamă de echipamente complete cu pachetul Driver Assistance (Regulator de Viteză Activ, Alertă Risc de Coliziune & Frânare Automată de Urgentă), supravegherea unghiului mort şi Peugeot Park Assist (parcare automată laterală şi între două autovehicule ) vine să încoroneze această ofertă inedită de vehicule.

Peugeot EXALT & Peugeot QUARTZ: două concepte vârf de gamă

Peugeot EXALT şi Peugeot QUARTZ, două concepte prezentate de Peugeot în cadrul Salonului Mondial de la Paris 2014, reprezintă dovada vie a perspectivei vârf de gamă. Concept car-ul Peugeot EXALT, restilizat pentru salonul de la Paris cu materiale noi, oferă o versiune rafinată a berlinei, raliindu-se demersului iniţiat în 2012 cu concept-ul ONYX la Paris.

Conceptul Peugeot QUARTZ subliniază poziţia de leader a mărcii pe segmentul crossover-ului, oferind o perspectivă inovatoare asupra segmentului, combinând cu succes expresia exacerbată a unei noi generaţii de SUV cu cele mai performante versiuni ale Mărcii. Acest concept-car vine echipat cu un sistem de tracţiune vârf de gamă, full-hybrid plug-in de 500 CP alcătuit dintr-un motor termic şi două motoare electrice.

Conceptul Peugeot EXALT, lansat la salonul de la Pekin, în aprilie 2014, este prezentat acum într-o nouă versiune. Reflectând perfect perspectiva vârf de gamă a Peugeot, acesta este un automobil deosebit de responsabil: din dorinţa de echilibru nu renunţă la avantajele materialelor alese, optând pentru aprovizionarea locală şi folosirea preponderentă a materialelor reciclate.

Haionul se remarcă prin sistemul de deschidere inovator de tip pantograf. Haionul cu deschidere motorizată ascunde un prag de încărcare coborât, care a făcut posibilă integrarea conceptului Hybrid-kick, o trotinetă electrică pliabilă, ideală pentru deplasările pe ultimul kilometru. Posibilitatea de a o folosi instant fluidizează considerabil deplasările urbane.

Expertiza tehnologică Peugeot : conceptul 208 HYbrid Air 2L şi noile motorizări

Peugeot se poziţionează astfel, printre cele mai bune mărci europene în ceea ce priveşte controlul emisiilor de carbon. Introducerea rapidă a noii game de motorizări Euro 6, în special diesel BlueHDi şi motorizarea pe benzină în 3 cilindri PureTech, au contribuit la acest rezultat spectaculos. Peugeot face un pas înainte şi dezvoltă conceptul 208 HYbridAir 2L care se integrează în proiectul guvernamental ce vizează construcţia unui autovehicul care să consume numai 2,0 l/100km. Proiectul urmăreşte implementarea tehnologiilor utilizate în industria auto la un cost rezonabil până în 2020. Obiectivul acestui concept este, aşadar, unul extrem de ambiţios: reducerea la jumătate a consumului oricum scăzut al 208!

Integrarea noilor motorizări Euro 6

În acest context, publicul descoperă ultimele noutăţi în materie de motorizări Euro 6 şi pentru reducerea consumului: motoarele Diesel BlueHDi care îmbină perfect consumul redus cu performanta şi motoarele pe benzină în 3 cilindri Turbo PureTech.

Peugeot prezintă în cadrul Salonului Mondial de la Paris şi un nou scooter, Django, ultima apariţie pe două roţi a Peugeot. Extrem de atractiv, inspirat din anii 50, acesta reinventează complet modelul S57, primul scooter al Mărcii. Graţie stilului retro oricând la modă, Django este o versiune în 3 cilindri cu (50, 125, 150) şi 4 niveluri de echipare. Personalizabil după bunul plac, configuratorul Django ID vă permite să vă creaţi propriul scooter de la A la Z, de la culori, până la şa şi oglinzi. O veritabilă premieră semnată Peugeot Scooter ce vă propune peste 110 000 combinaţii posibile.

http://www.informatiiauto.ro/noutatile-peugeot-la-salonul-auto-de-la-paris-2014-sid14561.html