PSA GRUP

PSA GRUP

marți, 5 aprilie 2016

PSA Peugeot Citroen devine Groupe PSA

PSA Peugeot Citroen devine Groupe PSA. Francezii intră pe piața din SUA și anunță 4 modele electrice până în 2021

 
Este o săptămână bună pentru modelele electrice. După ce Tesla a prezentat prototipul viitorului Model 3, Peugeot, Citroen și DS anunță 4 modele electrice până în 2021. Plus alte 7 hibrizi plug-in.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat astăzi, într-o conferință care a avut loc în Franța, planul de atac pe care mărcile Citroen, Peugeot și DS îl vor urma în următorii cinci ani, perioadă în care Grupul francez încearcă să crească atât în vânzări, cât și la nivel de business. Astfel, cifra de afaceri a companiei ar trebui să urce, conform planului PSA, cu 10% până în 2018 și cu 15% suplimentari până în 2021.

Pentru a realiza acest lucru, principala metodă de punere în aplicare a planului este o ofensivă acută în zona de produse, acolo unde PSA pregătește în următorii 5 ani nu mai puțin de 26 de autoturisme și 8 utilitare complet noi care se vor adresa fie pieței globale, fie piețelor locale pe care activează francezii.

Cele mai importante produse din acest nou val vor fi cele care anunță schimbarea de paradigmă în zona eco. Astfel, PSA anunță că până în 2021 vor apărea pe piață 4 modele 100% electrice și alte 7 hibride plug-in (încărcabile la priză). PSA nu detaliază distribuția celor 11 modele de gamă "verde" pe cele trei mărci al grupului.

La fel ca toți ceilalți mari constructori, PSA se va implica și în zona dezvoltării mașinilor autonome, tehnologiile urmând să aibă în vedere și posibilitatea mașinilor de a fi interconectate în trafic.

Rebranding și intrarea pe piața din SUA

La nivelul piețelor pe care este prezent Grupul PSA, notăm faptul că francezii își doresc reintrarea în forță în Statele Unite, acolo unde vârf de lance va fi brandul premium DS, care și-a făcut deja încălzirea în Europa și China înainte de a fi considerat îndeajuns de matur pentru a încerca asaltul unei piețe noi. 

Printre noutățile anunțate de grupul francez se numără și un rebranding la nivel de grup. Astfel, PSA Peugeot-Citroen se va schimba în Groupe PSA, iar logo-ul grupului a suferit și el modificări, fiind acum simplificat.

 http://www.automarket.ro/stiri/psa-peugeot-citroen-devine-groupe-psa-francezii-intra-pe-piata-din-sua-si-70327.html