PSA GRUP

PSA GRUP

marți, 9 decembrie 2014

Noul dealer CITROEN - NEORTIC Motors


NEORTIC Motors, fostul TENEO :



http://neorticmotors.ro/

https://www.facebook.com/pages/Neortic-Motors/1503280433263794

Bucureşti, Soseaua Pipera, Nr. 48, Corp B1, sector 2,
 
021 555 2776



Complexul NEORTIC Motors :

Adresa: Showroom Citroen, Service Citroen, Service Multimarca Bucureşti,
Soseaua Pipera, Nr. 48, Corp B1, sector 2

Tel/Fax: +4 021 555 2776
E-mail: office@neorticmotors.ro

Departament Vanzari:

Tel: +4 0743264262
E-mail: vanzari@neorticmotors.ro

Departament Service:

Tel: +4 0755073117
E-mail: service@neorticmotors.ro

Departament Piese:

Tel: +4 0751051671
E-mail: piese@neorticmotors.ro 



20 de lucruri pe care nu le stiai despre... Citroen

Editia din aceasta saptamana a rubricii "Stiati ca" ne duce la portile francezilor de la Citroen. Acestia sunt primii producatori de automobile de serie din Europa, desi au debutat cu productia de armament. 




1. Compania Citroen a fost infiintata in 1914 de catre Andre Citroen. Initial, compania franceza producea munitii pentru razboi. In anul 1920, compania acestuia a devenit cunoscuta sub numele de Citroen, iar primul lor model celebru este Traction Avant.

2. Citroen este primul producator de automobile de serie din lume care nu este de origine americana.

3. Marca Citroen a fost preluata de compania Michelin in anul 1934 si a devenit parte a concernului PSA in anul 1976. De atunci, cei doi producatori francezi colaboreaza si impart numeroase tehnologii. Acest lucru s-a intamplat la doar cateva saptamani de la introducerea modelului Traction Avant. Modelul Traction Avant a fost o premiera mondiala din numeroase motive, cum ar fi tractiunea fata si sasiul autoportant.

4. Modelul Citroen 2CV era alintat de posesori cu porecla "Rata". Acest model a fost creat din necesitatea unui mijloc de transport ieftin si fiabil. Initial, modelul trebuia sa fie lansat in 1938, dar Cel de-al Doilea Razboi Mondial a intarziat debutul productiei cu 10 ani. Succesul modelului 2CV a fost atat de mare incat productia a continuat timp de peste 40 de ani. In toata aceasta perioada, design-ul modelului a ramas aproape neschimbat.

5. In 1950, Citroen a prezentat modelul 2CV Van la Salonul Auto de la Paris. Aceasta versiune a lui 2CV a avut un succes fulminant, iar cererea a fost atat de mare incat lista de asteptare era de sase ani (in anii 1950). Din februarie 1951 pana in martie 1978, Citroen a produs 1.246.306 unitati 2CV in versiunea Van.

6. Citroen a construit un centru istoric langa Paris, care se intindea pe o suprafata de 6.700 metri patrati. Centrul mostenirii Citroen gazduia circa 300 de automobile de epoca si concepte, dar nu a fost deschis pentru public.

7. Reclama "The Dancer", gandita pentru modelul Citroen C4 a fost premiata in 2005 la Festivalul de Film de la Cannes cu Leul de Bronz.

8. Grupul PSA este lider in materie de inovatie in Franta. In anul 2008, grupul PSA Peugeot-Citroen a facut 961 de cerereri pentru patent, motiv pentru care a fost premiat de Institutul National de Proprietate Industriala din Franta ca primul inventator al tarii. Grupul francez PSA a primit aceasta distinctie pentru cea de-a doua oara consecutiv.

9. Citroen a intrat in Cartea Recordurilor pentru ca a folosit Turnul Eiffel pe post de panou publicitar. Francezii au intrat in istorie ca avand cel mai mare panou publicitar din lume.

10. In 1933, Citroen a introdus primul automobil pentru pasageri disponibil cu un motor diesel.

11. Peugeot detine 90% din actiunile Citroen inca din luna mai a anului 1976. De atunci cele doua companii au creat holding-ul PSA Peugeot Citroen. Acest holding a functionat foarte bine din punct de vedere financiar intre anii 1976 si 1979. In perioada 1980-1985, grupul PSA a inregistrat pierderi anuale destul de ridicate, dupa care Peugeot a decis sa schimbe orientarea marcii Citroen pentru a reduce costurile de productie. Mai apoi, cele doua marci au inceput sa impartaseasca platformele, iar primul model care a fost inclus in acest proiect este BX, lansat in 1982.

12. In anii 1970, Citroen a cochetat cu posibilitatea de a construi elicoptere echipate cu motoare Wankel. Acestea erau contruite de Comotor si au fost testate in zbor, dar nu au fost comercializate sau introduse vreodata in productia de serie.

13. Prima prezenta Citroen in WRC a avut loc in anul 1986, cu un Citroen BX 4TC pregatit pentru Grupa B. Ulterior, constructorul francez a aruncat in lupta o serie de kit-car-uri, iar in 2001 a finantat echipa de fabrica Citroen, care inregistreaza victorii si astazi.

14. Citroen DS a fost produs si in Australia, si este singurul model al constructorului francez care a fost fabricat pe acest continent. Citroen este prezent pe piata din Australia inca din anul 1925, motivat fiind de succesul obtinut in acel colt de lume.

15. Constructorul francez a bifat si un parteneriat de tip joint-venture cu italienii de la Maserati. In aceasta perioada, sistemele hidraulice create de inginerii Citroen au fost folosite pe numeroase modele Maserati, cum ar fi Bora, Merak, Khamsin si pentru prototipul Quattroporte II. Acest prototip era de fapt un Citroen SM.

16. Citroen foloseste un tunel aerodinamic inca din anii 1950, element care i-a ajutat pe francezi sa construiasca modele foarte eficiente din acest punct de vedere.

17. In anii 1960, Citroen a creat o cutie de viteze semi-automata, care era operata hidraulic. Aceasta cutie de viteze se numea Citromatic, iar treptele de viteza si ambreiajul erau operate in mod hidraulic.

18. Suspensia hidro-pneumatica de la Citroen este prima de acest gen din lume si este singura care are posibilitatea de a absorbi neregularitatile drumului fara a deranja ocupantii. Ulterior, alti producatori precum Mercedes-Benz au introdus sisteme de suspensie similare.

19. Doar trei modele Citroen au castigat locul 1 la concursul Masina Anului in Europa, iar toate erau fabricate inainte de 1990. De atunci, inca patru modele Citroen au reusit sa ajunga pe podiumul acestui concurs. Citroen SM a castigat premiul "Masina Anului in Statele Unite ale Americii" in anul 1972, fiind singurul model al constructorului francez care a primit aceasta distinctie peste Ocean. In 1974, comercializarea modelului Citroen SM in SUA a fost interzisa, iar constructorul francez nu a mai revenit de atunci pe aceasta piata.

20. La sfarsitul anilor 1970, Citroen a stabilit o fabrica in Romania, unde a inceput productia modelului Oltcit. Acesta era comercializat in Europa de Vest sub numele de Citroen Axel. Dupa 1990, joint-venture-ul din Romania s-a incheiat, dar productia modelului Oltcit a continuat pana in anul 1995, de data aceasta sub numele de Oltcit Club, iar producatorul se numea Automobile Craiova.

http://www.automarket.ro/stiri/20-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-citroen-23706.html

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... Peugeot

Stiati ca sigla Peugeot a fost creata in anul 1847 si a ramas aproape neschimbata de-a lungul timpului? Asta, si inca 19 lucruri in episodul din aceasta saptamna al seriei "Stiati Ca..". 








1. Familia Peugeot a inceput afacerile in 1810, cand a cumparat o moara de cereale si a transformat-o intr-o fabrica de otel. Primul vehicul Peugeot a fost creat 79 de ani mai tarziu, in urma colaborarii dintre Leon Serpollet si Armand Peugeot.

2. Sigla care a consacrat marca Peugeot a fost creata in anul 1847 si a inceput sa fie folosita din 1850. In anul 1858, aceasta a fost inregistrata oficial. Leul simboliza cele trei calitati ale lamelor Peugeot – duritatea zimtilor, flexibiliatea lamei si viteza de taiere.

3. Fratii Peugeot au produs si biciclete, primul model fiind construit in anul 1882. Acesta se numea Grand Bi, si avea o roata imensa in fata – care servea atat ca roata motoare, cat si ca roata directoare - si o roata de dimensiuni mici in spate. Calitatea era un lucru important pentru fratii Peugeot, acestia devenind celebri in scurt timp pentru modelele pe care le-au realizat. Patru ani mai tarziu, bicicleta Peugeot a primit un lant.

4. In anul 1889, Armand Peugeot a prezentat prima masina Peugeot, care era un vehicul cu trei roti propulsat de un motor cu aburi. Un an mai tarziu, motorul cu aburi a fost eliminat in favoarea unui motor cu ardere interna. In 1892, Peugeot fabrica 30 de unitati pe an, pentru ca mai apoi, in 1900, sa ajunga la un numar de 500 de masini pe an. In tot acest timp, varul lui Armand Peugeot, Eugene Peugeot, fabrica biciclete, reusind sa atinga o productie de 20.000 unitati pe an

5. Compania lui Armand Peugeot si cea a lui Eugene Peugeot au fuzionat in anul 1907, ca apoi sa se dezbine din nou in 1926. In 1958, Cycles Peugeot a intrat din nou in productia de automobile, urmand sa fabrice elemente necesare industriei auto, pe motiv ca piata de biciclete era saturata, iar vanzarile erau slabe.

6. Desi infatisarea leului de pe sigla Peugeot a fost schimbata de-a lungul timpului, acesta a ramas simbolul marcii frantuzesti. Leul Peugeot a primit modificari subtile de-a lungul anilor, care au implicat adaugarea unor umbre si crearea unui profil mai deosebit.

7. Peugeot a fost primul producator de automobile din lume care a montat anvelope din cauciuc pe modelele sale. Acest lucru se intampla in 1891, o vreme in care ceilalti producatori foloseau roti din lemn.

8. Peugeot a produs prima masina cu doua axe cu came si patru supape pe cilindru si a creat prima masina cu suspensie independenta pe fata in standard.

9. Ettore Bugatti a fost designer la Peugeot si a creat un model extrem de popular la acea vreme, BP1, care a fost vandut in 3.000 de exemplare pe an – realizare deosebita pentru anul 1913.

10. In anul 1934, producatorul francez de automobile a prezentat primul acoperis retractabil electric de tip hard top, cu 50 de ani inainte de folosirea acestuia pe modele precum Peugeot 206 CC si Mercedes-Benz SLK.

11. In anul 1943, fabricile din Franta ale tuturor producatorilor de automobile au fost puse sub controlul celor de la Volkswagen. Dupa incheierea razboiului, Peugeot era din nou o marca libera.

12. Peugeot 403 este primul model de automobil din lume care a atins cifra de 1 milion de unitati produse. De asemenea, model francez este primul automobil din lume echipat cu un parbriz convex. Totodata, Peugeot 403 este primul automobil de productie din lume echipat cu un ventilator electric, alimentat de catre motor si activat de o termocupla. Douazeci si patru de ani mai tarziu, in 1979, modelul 604 este primul autoturism de productie de serie echipat cu un motor turbodiesel. Revolutia diesel nu s-a terminat aici, modelul 607 fiind primul automobil din lume care a fost echipat in standard cu un filtru de particule, la 21 de ani de la introducerea motorului turbodiesel in gama 604.

13. Primul Peugeot electric a fost lansat in anul 1995. Acesta putea sa parcurga pana la 80 de kilometri, cu o viteza maxima de 89km/h. Modelul era construit cu componente standard si a fost disponibil la vanzare pentru o perioada scurta de timp.

14. Cea mai mica masina cu patru usi din lume a fost modelul Peugeot 104, care a fost lansat in 1972.

15. Peugeot a detinut un pachet insemnat de actiuni la Chrysler, in aceeasi perioada in care a cumparat marca Citroen. Astfel, in anul 1978, Peugeot era cel mai mare producator de automobile din Europa. Astazi, Peugeot este cel de-al doilea producator de automobile din Europa, avand o cota de piata de 13.8% (alaturi de Citroen, prin grupul PSA Peugeot-Citroen). Asemeni celor de la Citroen si Renault, Peugeot a incetat sa comercializeze modele pe piata din Statele Unite ale Americii. Ultima prezenta Peugeot in SUA a avut loc in anul 1991, dupa o activitate de 33 de ani.

16. Marca Talbot a fost detinuta de Peugeot, iar modelul care ar fi trebuit sa fie Talbot Arizona a devenit Peugeot 309. In 1986, Peugeot a renuntat la productia de autoturisme sub marca Talbot. Marca britanica a fost folosita pana in 1992 pentru productia de autovehicule comerciale, dupa care a fost inchisa definitiv.

17. Peugeot a activat si in Formula 1, ca furnizor de motoare. Cele mai importante colaborari au avut loc cu cei de la McLaren – in 1994, Jordan in 1995, 1996 si 1997, precum si cu cei de la Prost, in sezoanele 1998, 1999 si 2000.

18. Peugeot produce si scutere, unul dintre cele mai populare modele ale acestora fiind Speedfight2, care este oferit cu o garantie de 2 ani, fara limita de kilometri. Acest scuter a aparut si in filmul Taxi 2, creat de Luc Besson, alaturi de vedeta filmului, modelul 406.

19. Modelul Peugeot 606 nu a existat, succesorul lui 605 fiind modelul 607. Cu toate acestea, Peugeot a avut un model 606, dar acesta nu are legatura cu generatia de modele.

20. In anul 2007, un roman a castigat cea de-a patra editie a Concursului de Design Peugeot. Proiectul Flux al designerului Mihai Panaitescu a fost ales dintre 4.000 de propuneri si a fost costruit in marime naturala si apoi expus la Salonul Auto de la Frankfurt din acelasi an.

http://www.automarket.ro/stiri/20-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-peugeot-23978.html